PUTIN SE OBRATIO FEDERALNOJ SKUPŠTINI: Svi prisutni morali tri puta da urade PCR test kako bi čuli važan govor predsednika (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2021. u 11:19

TAČNO u podne po ruskom vremenu (11 sati po srednjoevropskom) predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini – poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije. Kako se očekuje, ovo će biti jedno od najvažnijih obraćanja ruskog lidera do sada.

ПУТИН СЕ ОБРАТИО ФЕДЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ: Сви присутни морали три пута да ураде ПЦР тест како би чули важан говор председника (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Teme obraćanja, tradicionalno, Kremlj ne najavljuje. Ipak, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je da će biti „postkovidno“ – posvećeno izlasku iz krize i merama podrške. Tu su glavne dve oblasti: socijalna sfera i infrastrukturni projekti.

Tradicionalno, Putin će prokomentarisati i međunarodnu politiku: eskalaciju napetosti u odnosima sa SAD, situaciju u Donbasu, proterivanje ruskih diplomata i nove sankcije.

Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko očekuje da ruski lider formuliše novi sistem koordinata i današnji govor je nazvala „obraćanjem novog doba“ – najvažnijim političkim i društvenim događajem u ovoj godini.

Događaj se održava u centralnoj izložbenoj sali „Manjež“. Kako je saopšteno, akreditovano je oko 450 predstavnika medija. Svi senatori, poslanici, novinari morali su tri puta da urade PCR test kako bi mogli danas da budu tu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna