GRČKA SE PRIPREMA ZA OTVARANJE TURISTIČKE SEZONE: Počinje vakcinisanje turističkih radnika

Novosti online

20. 04. 2021. u 09:45

MINISTAR turizma Grčke, Haris Teoharis objavio je planove Vlade da u narednom periodu bude vakcinisano 280.000 radnika u turističkom sektoru. Odmah pošto ugrožene kategorije građana budu vakcinisane, pristupiće se vakcinisanju turističkih radnika.

ГРЧКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ОТВАРАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ: Почиње вакцинисање туристичких радника

Foto: Depositphotos

Uporedo sa planovima za vakcinaciju svih stanovnika ostrva na kojima živi do 10.000 ljudi, ovo bi trebalo da bude put ka sigurnom turizmu u zemlji ovog leta.

Ministar Teoharis u grčkom Parlamentu predstavio plan za vakcinaciju turističkih radnika, prenosi Greekreporter. Naglasio je da će ugrožene kategorije građana i dalje imati prioritet, ali da će turistički radnici biti sledeći koji će biti vakcinisani.

Ipak, vakcinacija zaposlenih u turizmu zavisi od toga kojom brzinom će biti vakcinisane ugrožene kategorije građana u okviru određenih oblasti. Teoharis je naglasio da će biti dostupni i testovi koje turistički radnici mogu samostalno raditi dok čekaju vakcinaciju.

Od momenta kada zvanično bude započeto vakcinisanje turističkih radnika, taj proces bi trebalo relativno brzo da bude završen - u roku od tri sedmice.

Grčki ministar turizma: „Cela zemlja je sigurna“

Deo plana za otvaranje letnje sezone je i slanje poruke da je cela zemlja bezbedna za turiste. Upravo zato je ministar upozorio da je protiv promovisanja samo određenih područja ili ostrva, kao prostora okarakterisanih kao „Covid-free“, jer smatra da to nije zdrava turistička strategija.

Iz tog razloga i jeste Vladino rešenje da celu zemlju promoviše kao sigurnu za dolazak turista ovog leta.

Postoje određena ostrva, čiji stanovnici po planu treba svi da budu vakcinisani pre početka turističke sezone. U pitanju je takozvana „Operacija Sloboda“, u okviru koje će čak 85% grčkih ostrva sa populacijom do 10.000 vakcinisati sve odrasle stanovnike.

Reč je uglavnom o ostrvima koja mame turiste iz celog sveta. U tom smislu je ova kampanja naročito važna, jer ima za cilj da ojača jedan od ekonomski najbitnijih sektora u Grčkoj.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest