OGLASIO SE TRAMP: Izjavio saučešće povodom smrti princa Filipa - evo šta piše u poruci

Novosti online

09. 04. 2021. u 21:44

BIVŠI američki predsednici redom odaju poštu pokojnom princu Filipu, vojvodi od Edinburga, koji je tokom svog života službeno posetio 143 zemlje, navodi Bi Bi Si.

ОГЛАСИО СЕ ТРАМП: Изјавио саучешће поводом смрти принца Филипа - ево шта пише у поруци

Foto: Tanjug/AP

Predsednička fondacija i institut Ronald Regan brzo su objavili izjavu u kojoj žale za princom. U njemu je organizacija otkrila da „Tokom posete dvorcu Vindzor, jedno od najlepših sećanja predsednika Regana uključivalo princa Filipa koji je gospođu Regan počastio kočijom - iskustvo koje nikada nije zaboravila“.

DŽimi Karter je na Tviteru objavio svoje poštovanje, kao i DŽordž V. Buš.

- Laura i ja smo srećni što smo uživali u šarmu i duhovitosti njegovog društva i znamo koliko će mu nedostajati - rekao je u izjavi.

Barak Obama je na Tviteru naveo da je „princ Filip dokazao da istinsko partnerstvo ima prostora i za ambicije i za nesebičnost“.

I Donald Tramp je otkrio šta zaista misli o vojvodi od Edinburga u izjavi poslatoj novinarima. 

- Ovo je nezamenljiv gubitak za Veliku Britaniju i za sve kojima je draga naša civilizacija -  napisao je Tramp.

- Princ Filip je definisao britansko dostojanstvo i gracioznost. On je personifikovao tihu rezervu, strogu čvrstinu i nepokolebljivi integritet Ujedinjenog Kraljevstva ... Iz prve ruke smo videli kako Monarhija predstavlja i vrši vrline Britanskog naroda - i niko to nije učinio više nego princ Filip - dodao je bivši predsednik SAD.

Princ Filip  nije upoznao Donalda Trampa kada je on bio u Velikoj Britaniji i upoznao kraljicu Elizabetu. U to vreme, vojvoda je već bio u postupku povlačenja iz kraljevskih dužnosti. Ali iako se dvojica muškaraca nikada nisu sreli licem u lice, Tramp je princu Filipu navodno poklonio personalizovanu jaknu Er fors 1, kao priznanje prinčevoj službi tokom Drugog svetskog rata.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)