ČEČENSKI "SPECNAZOVCI" NA ARKTIKU: Pokazali šta mogu na minus -30, tu je bila i gigantska "Nadežda" (VIDEO)

Novosti online

08. 04. 2021. u 00:14

ČEČENSKE specijalne snage pokazale su svoje sposobnosti na vojnim vežbama na severnoj obali Jeniseja, gde se temperature spuštaju i do minus 30 stepeni.

ЧЕЧЕНСКИ СПЕЦНАЗОВЦИ НА АРКТИКУ: Показали шта могу на минус -30, ту је била и гигантска Надежда (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Zamenik premijera Čečenije Vakit Usmajev je bio na terenu sa specijalcima Ruske nacionalne garde i instruktorima iz čečenskog Univerziteta Specnaz.

Usmajev je prvo sve pozdravio pozdravom salam alejkum, a potom je uzviknuo Ahmad sila, pozdrav kojim se odaje počast Ahmadu Kadirovu, stradalom ocu današnjeg lidera Čečenije Ramzana Kadirova.

Vežbe su počele na poluostrvu Tajmir još sredinom marta, a predvođene su Danilom Martinovim, specijalnim saradnikom Ramzana Kadirova.

Na programu su bile kontraterorističke vežbe koje su uključivale i ledolomac "Nadeždu". Na snimcima se može videti kako Čečeni napadaju snoumobilima, specijalnim vozilima i helikopterima, a na kraju preuzimaju kontrolu nad brodom.

"Nadežda", inače, ima sposobnost da probija led tako da je plovidba Jenisejom moguća i tokom zime.

Čečenske specijalne snage imaju posebno mesto u Ruskoj nacionalnoj gardi još od osnivanja 2016. godine. Snage Ramzana Kadirova takođe treniraju i na Severnom polu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna