FOTOGRAFIJA KOJA SLAMA SRCA: Medicinska sestra grli malog Mateju obolelog od korone dok čeka operaciju (FOTO)

Novosti online

26. 03. 2021. u 15:30

FOTOGRAFIJA medicinske sestre iz Italije koja u opremi leži kraj sedmomesečnog Mateje u bolnici obišla je svet. Sestra je dečačića čuvala, jer majka nije smela da mu dođe u posetu, pošto je i ona kovid pozitivna.

ФОТОГРАФИЈА КОЈА СЛАМА СРЦА: Медицинска сестра грли малог Матеју оболелог од короне док чека операцију (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Mateja je završio u bolnici zbog problema sa stomačićem i morao je na hitnu operaciju. Njegovoj mami Roberti nisu dozvolili da bude u bolnici sa njim, jer je otkriveno da su oboje kovid pozitivni.

Kako je objasnila za italijanske medije, Mateji su problemi sa stomakom krenuli početkom marta, a prilikom hospitalizacije i njoj i njemu je rađen bris. Uveče je stigao pozitivan nalaz za oboje. Tada je Roberta počela da paniči, jer nije znala šta će biti sa njenim sinom.

- Nisam znala ni šta mu je, ni šta će da mu rade. Umirio me je doktor koji mi je rekao da ga neće napustiti dok ne vide šta je sa njim - rekla je Roberta.

Ispostavilo se da su se mališanu izokrenula creva i trebalo je da se uradi hitna operacija. Mališana su u salu odveli tokom noći, a oko sedam ujutru narednog dana Robertu su obavestili da je Mateja dobro i da se oporavlja.

Beba je potom smeštena na odeljenje intenzivne, a Robertu su poslali u karantin. I dok se dečak oporavljao od operacije, bilo je očigledno da mu fali majka, pa ga je jedna sestra tešila tako što bi legla u punoj opremi kraj njega u krevet i mazila ga i igrala se sa njim. Posle nekoliko dana i Robertu su smestili u bolnicu kako bi mogla da bude sa sinom. Dobili su posebnu sobu i bili su izolovani od drugih.

Majka je veoma zahvalna medicinskom osoblju koje je brinulo o Mateji, a pogotovo sestri koja ga je tešila.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!