TRAGEDIJA U RUSIJI: Aktivirala se sedišta na strateškom bombarderu - poginula trojica pilota, među njima i komandant

Novosti onlajn

23. 03. 2021. u 17:16

TRI člana posade ruskog strateškog bombardera su poginula, a četvrti je teško povređen u incidentu koji se dogodio u bazi Kaluga, kada se iz za sad nepoznatih razloga aktivirala katapult sedišta.

ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: Активирала се седишта на стратешком бомбардеру - погинула тројица пилота, међу њима и командант

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation

Kako javlja agencija TASS do nesreće u kojoj su stradala trojica pilota došlo je u trenutku kada su na letelici pokrenuti motori, kada je iznenada došlo do aktiviranja katapult sedišta u avionu.

Izvor na koji se poziva ruska agencija TASS naveo je da se među stradalima nalazi i komandant eskadrile, koji je sedeo na sedištu za instruktore.

Četvrti pilot je teško povređen i on je prebačen u lokalnu bolnicu u Kalugi.

Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo incident i dodalo da su započeli istragu kako je došlo do tragedije, jer je ostalo nejasno kako su se aktivirala katapult sedišta u trenutku kada su pokrenuti motori na ovom strateškom bombarderu. Istražitelji sumnjaju da su se sedišta aktivirala pred pokretanje avio motora, odnosno da se vreme aktiviranja sedišta i startovanja motora poklopila.

Ruski stručnjaci tvrde da za razliku od katapul-sedišta kod ostalih aviona koji trebaju odgovarajuću brzinu i visinu da bi se aktivirala, ova verzija strateškog bombardera to nema, zato su povrede po posadu bile smrtonosne.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)