KORONA ŽURKA U MAJAMI BIČU: Mladi okupirali grad, vlasti uvele policijski čas (VIDEO)

Novosti online

22. 03. 2021. u 21:55

AMERIČKI grad Majami Bič na Floridi poznat je kao turistička destinacija, posebno tokom studentskih i školskih prolećnih praznika, zahvaljujući peščanim plažama i tropskoj klimi.

КОРОНА ЖУРКА У МАЈАМИ БИЧУ: Млади окупирали град, власти увеле полицијски час (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ jutjub/ BBCNews

Tako su ove godine, uprkos pandemiji, hiljade mladih preplavile ovaj grad na atlantskoj obali, potpuno ignorišući mere socijalne distance i upozoravajući lokalne zvaničnike da imaju izbor da se „odgovorno odmore ili uhapse“ a prenosi Kurir.

Iz grada su pristizali prilično nadrealni snimci, barem u kontekstu pandemije koja je odnela više od pola miliona života u Sjedinjenim Državama - ulice i plaže prepune mladih ljudi, uglavnom Afroamerikanaca, šetajući rame uz rame bez maski, zabave, piće i ples na krovovima automobila. A onda su počeli da stižu potpuno drugačiji snimci- policija je suzavcem rasturala gomilu razuzdanih učesnika žurke, izazivajući stampedo.

Gradske vlasti bile su primorane da uvedu policijski čas i proglase vanredno stanje, a gradonačelnik Dan Gelber rekao je da su hiljade posetilaca u grad unele "haos i nered“.

- Izgleda kao rok koncert, ljudi na zidovima od zida do zida. Ako dođete ovde da budete ludi, idite negde drugde - rekao je Gelber za CNN.

- Niste mogli da vidite trotoar ili travu - rekao je gradski menadžer Raul Aguila, dodajući da su hitne mere „potrebne ne samo da bi zaštitili naše stanovnike, već i posetioce, uključujući one koji su došli na prolećne praznike“.

Video prilog BBC - a o situaciji u Majamiju možete pogledati ovde:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS NA POZNATOM LETOVALIŠTU: Dečaka (8) napalo nekoliko ajkula - čuo sam vrištanje, bilo je mnogo krvi