NAUČNA SARADNJA ITALIJE I RUSIJE: Dve zemlje ispituju efikasnost vakcine Sputnjik Ve

Tanjug

21. 03. 2021. u 08:23

PREDSEDNIK italijanskog regiona Lacio Nikola Cingareti najavio je da će u Nacionalnom institutu za infektivne bolesti "Lazaro Spalancani" u Rimu početi ispitivanja efikasnosti ruske vakcine Sputnjik Ve protiv sojeva korona virusa.

НАУЧНА САРАДЊА ИТАЛИЈЕ И РУСИЈЕ: Две земље испитују ефикасност вакцине Спутњик Ве

Foto AP

- Prvi sporazum sa Institutom Spalancani biće zaključen u roku od nekoliko dana i odnosiće se na naučne ispitivanja Sputnjik Ve u okviru istraživanja efikasnosti vakcina protiv različtih sojeva koronavirusa - rekao je Cingareti, prenela je rimska „Republika".

Agencija Tas s prenosi da je Cingareti pomenuo i da se očekuje zvanična dozvola od Evropske agencije za lekove (EMA) za upotrebu ruske vakcine na teritoriji Evropske unije i Italije.

Savetnik za zdravstvo regiona Lacio Alesio Diamato rekao je ruskoj agenciji da će se ispitivanja Sputnjika V u Institutu Spalancani srovoditi prema postojećem sporazumu o naučnoj saradnji sa ruskim Nacionalnim istraživačkim institutom za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja", koji je razvio tu vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!