NAJMANJE ZATVORENIKA ZA 30 GODINA: U SAD čak 25 odsto manje osuđenih za lakša krivična dela

Tanjug

10. 03. 2021. u 16:45

Broj osoba u lokalnim zatvorima u kojim kaznu služe osuđeni za lakša krivična dela ili pritvorenici koji čekaju suđenje, najmanji je u protekle tri decenije, saopšteno je danas iz američkog Ministarstva pravde, uz navode da je lane u junu bilo 185.400 zatvorenika manje nego u 2019. godine, što je smanjenje za 25 odsto.

НАЈМАЊЕ ЗАТВОРЕНИКА ЗА 30 ГОДИНА: У САД чак 25 одсто мање осуђених за лакша кривична дела

Foto Depositphotos

U tu statistiku ne spadaju zatvorenici u federalnim zatvorima, gde se služe kazne za teška krivična dela, kao ni štićenici centara za izbeglice, prenosi Rojters.

Prema dostupnim podacima vlasti su zbog pandemije značano smanjile broj zatvorskih kažnjavanja za lakša krivična dela, pa je broj zatvorenika u odnosu na ukupan broj stanovnika u SAD najmanji od 1990. godine.

Ministarstvo pravde je ukazalo na poteškoće da se u kaznenim ustanovama organizuje testiranje na kovid-19 i navodi da je od ukupno 2,4 miliona zatvorenika, koji su upućeni na izdržavanje kazne u periodu od marta do juna 2020. godine, testirano samo devet odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu