PSAKI O RUSKOM UTICAJU: Nadgledamo širenje dezinformacija o cepivu

Tanjug

08. 03. 2021. u 21:35

PORTPAROLKA Bele kuće Džen Psaki izjavila je u danas da administracija predsednika Džozefa Bajdena nadgleda napore ruskih obaveštajnih službi “usmerene na podrivanje vakcina protiv korona virusa kompanija Moderna i Fajzer”.

ПСАКИ О РУСКОМ УТИЦАЈУ: Надгледамо ширење дезинформација о цепиву

Foto: EPA

"Svesni smo toga, nadgledamo ga i preduzimamo korake za rešavanje", rekla je Psaki novinarima.

Kako prenosi Rojters, ona je istakla da će se SAD boriti svim sredstvima protiv dezinformacija.

“Svakako smo upoznati sa pristupom i taktikama ruskih nastojanja u dezinformisanju", rekla je Psaki i dodala da će administracija predsednika Bajdena ponoviti" u svakoj prilici" da su vakcine bezbedne.

SAD identifikovale su tri onlajn publikacije u režiji ruskih obaveštajnih službi za koje tvrde da teže podrivanju vakcina protiv kovida19 koje proizvode Fajzer i Moderna, izjavila je Pasaki u nedelju.

One "šire mnoge vrste dezinformacija, uključujući i one o vakcinama Fajzera i Moderne, kao i o međunarodnim organizacijama, vojnim sukobima, protestima i bilo kom pitanju podele koje mogu iskoristiti", rekla je Psaki.

Portparol Kremlja demantovao je američku tvrdnju da je Rusija širila lažne informacije o vakcinama, dodaje Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024