LJUDI NA ULICAMA ISTANBULA: Prva subota bez policijskog časa od decembra

Tanjug

07. 03. 2021. u 00:08

GRAĐANI Istanbula iskoristili su prvu subotu nakon nekoliko meseci bez policijskog časa za šetnju plažama i parkovima.

ЉУДИ НА УЛИЦАМА ИСТАНБУЛА:  Прва субота без полицијског часа од децембра

Foto: AP

U Turskoj je ranije ovog meseca počelo ublažavanje restriktivnih mera borbe protiv pandemije kovida-19 i to shodno kontrolisanoj normalizaciji koju je najavio predsednik Redžep Tajip Erdogan, objavila je agencija Anadolija.

Uprkos tome što se nakon izvesnog vremena ne primenjuje dvodnevni policijski čas tokom vikenda, u gradu na dva kontinenta nema gužvi.

Vikend bez ograničenja kretanja počeo je mirno i na Trgu Taksim i ulici Istiklal, jednim od najprometnijih područja Istanbula.

Građani su šetali i bavili se sportom na plaži Kadebostani.

Širom Turske od 7 do 19 sati dozvoljen je rad restoranima, poslastičarnicama, kafeterijama, čajdžinicama i sličnim uslužnim objektima koji mogu da koriste do 50 odsto kapaciteta.

Tako su restorani u Istanbulu počeli da primaju goste. Meštani nakon nekoliko meseci imaju priliku da jedu van svojih domova, a osoblje i dalje upozorava na preventivne mere nošenja maski i održavanja fizičke distance.

Pored primanja prvih gostiju, istanbulski ugostitelji nastavili su ida pružaju uslugu dostave koja im je proteklih sedmica bila jedini način rada.

Policijski čas od 21 sat u petak do pet sati u ponedeljak na snazi je bio od 1. decembra 2020. godine, a trebalo bi u potpunosti da bude ukinut na područjima niskog i srednjeg rizika.

Izuzetak su distrikti koji su zbog loše epidemiološke slike proglašeni visokorizičnim i ublažavanje mera u njima je odloženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!