NAJVEĆI GEOPOLITIČKI TEST OVOG VEKA: Blinken otkrio šta je u Bajdenovom fokusu

Novosti online

04. 03. 2021. u 08:24

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken istakao je da je odnos Amerike sa Pekingom glavni spoljnopolitički fokus administracije predsednika Džoa Bajdena i poručio da Kina predstavlja "najveći geopolitički test" ovog veka.

НАЈВЕЋИ ГЕОПОЛИТИЧКИ ТЕСТ ОВОГ ВЕКА: Блинкен открио шта је у Бајденовом фокусу

Foto: EPA

Blinken je u govoru u Stejt departmentu pokušao da pokaže kako će spoljna politika biti od koristi američkim radnicima i porodicama i naglasio da je to ključno za pristup nove administracije.

- Borićemo se za svako američko radno mesto i za prava, zaštitu i interese svih američkih radnika - poručio je Blinken.

Kina je jedina zemlja koju je Blinken pomenuo kao jedan od osam prioriteta, među kojima su i sprečavanje još jedne globalne pandemije, rešavanje problema klimatskih promena i unapređenje demokratije u inostranstvu.

- Kina je jedina zemlja koja ima moć da ozbiljno dovede u pitanje sposobnost Amerike da oblikuje globalni sistem "pravila, vrednosti i odnosa" - rekao je Blinken.

- Naš odnos sa Kinom će biti konkurentan kada je to potrebno, partnerski kada je to moguće i suparnički kada mora - poručio je državni sekretar.

(Agencija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024