LUKAŠENKO TRAŽI VOJNA POJAČANJA IZ RUSIJE: "Dajte nam te avione, hoćemo da Belorusi i Rusi lete zajedno"

Novosti online

02. 03. 2021. u 17:15

ЛУКАШЕНКО ТРАЖИ ВОЈНА ПОЈАЧАЊА ИЗ РУСИЈЕ: Дајте нам те авионе, хоћемо да Белоруси и Руси лете заједно

Foto: EPA/Depositphotos

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je da se ruski avioni rasporede u beloruskim vojnim bazama kako bi na njima mogli da lete i Rusi i Belorusi.

Lukašenko je podsetio da je ovakva praksa postojala 2014. godine, tokom održavanja Svetskog prvenstva u hokeju – tada su ruski avioni dežurali u Belorusiji. Ministarstva odbrane dve zemlje su prvi put potpisali program strateškog partnerstva na pet godina.

Dajte nam te avione na kojima će, kao u to vreme, leteti zajedno Rusi i Belorusi. Baza imamo dovoljno i ne trebaju se nove graditi. Zašto da se bacaju pare. Bolje da se od njih kupe ili naprave novi avioni - izjavio je Lukašenko na sastanku posvećenom belorusko-ruskoj saradnji u vojnoj sferi.

Prema rečima beloruskog predsednika, tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom 22. februara u Sočiju on nije primetio „odbijanje“. Lukašenko je naglasio da, ako ti avioni budu raspoređeni u beloruskim bazama, "tada će biti potrebno tražiti i naoružanje za ove avione", i to najsavremenije.

- Ne govorimo tu o nuklearnim bojevim glavama, već o običnom oružju. Taj deo razgovora je bio najsadržajniji - rekao je predsednik Belorusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)