TO SU ŽALOSNI POKUŠAJI AMERIKE: Lavrov o "Sputnjiku V" kao geopolitičkom planu Rusije

Novosti online

16. 02. 2021. u 14:57

POKUŠAJI Sjedinjenih Američkih Država da pripišu Kremlju da ima geopolitički plan u vezi sa distribucijom vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ izazivaju žaljenje, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ТО СУ ЖАЛОСНИ ПОКУШАЈИ АМЕРИКЕ: Лавров о Спутњику В као геополитичком плану Русије

Foto: EPA

- Nedavno su predstavnici nove američke administracije pozivali da se prema ruskoj vakcini "Sputnjik V"  treba odnositi sa nepoverenjem, jer je to, kažu, opet geopolitički plan Kremlja i treba biti pažljiviji kako ne bi postali zavisni od Rusije. Šta reći... Ako ništa ne može da se suprotstavi normalnoj prijateljskoj komunikaciji između zemalja, ako su ovakve izjave jedino što mogu da govore, onda je to tužno. Mi se nikada ni sa kim ne udružujemo ni protiv koga - poručio je Lavrov na pres-konferenciji nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Togoa.

Takođe je dodao da je država Togo uputila Rusiji zvaničan zahtev za saradnju o isporuci vakcine „Sputnjik V“.

Ranije je ruski ministar rekao da je Rusija maksimalno otvorena za saradnju sa drugim zemljama u vezi sa vakcinom protiv virusa korona.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije (kovid 19), koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)