NATO NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Novi Stoltenbergov zahtev će razbesneti Rusiju

Novosti online

15. 02. 2021. u 18:04

НАТО НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: Нови Столтенбергов захтев ће разбеснети Русију

Foto: Tanjug/AP

MINISTRI odbrane država-članica NATO-a će tokom video-konferencije 17-18. februara razgovarati o povećanju finansiranja vojnih aktivnosti Alijanse u blizini ruskih granica, saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg uoči konferencije.

„Nameravam da predložim da se poveća finansiranje naše osnovne aktivnosti obuzdavanja i odbrane. To će omogućiti da se podrži raspoređivanje naših snaga i borbenih grupa na istočnom obodu Alijanse“, izjavio je on.

Ministri odbrane NATO-a će početi pripremu nove strateške koncepcije Alijanse.

„Predlažem ministrima da počnemo razgovore o mojoj inicijativi „NATO-2030“ u okviru priprema za predstojeći samit NATO-a“, izjavio je Stoltenberg.

Inicijativa „NATO-2030“ - kompleks pripremljenog materijala za novu stratešku koncepciju Alijanse koja će biti usvojena ove godine.

Pored toga, ministri će razgovarati o vojnom prisustvu NATO-a u Iraku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zeljko

15.02.2021. 20:31

Ma da sam na mestu Rusa, povukao bih vojsku sa granice, pripremio sve raketne sisteme sa nuklearnim glavama i porucio "ciji vojnik prvi predje granicu, nece imati zemlju u koju da se vrati. Tacka."

Mustafa Strašni

16.02.2021. 02:16

Pazite gospodo iz NATO PAKTA da vi ne ostanete obuzdani i zauzdani. Kinezi su trenutno i jači od vas, budite sigurni, a Rusi imaju nuklearno oružje koje ne možete da zaustavite. To je ono za šta se zna, a možete mislit šta sve imaju što niko ne zna osim njih..... Tako da, pa pa...