IZRAEL "ŠAMPION": Najbrža vakcinacija u svetu po glavi stanovnika

B.B.

08. 02. 2021. u 11:44

Od decembra, u Izraelu je vakcinisano više od trećine stanovništa, što se smatra najbržom kampanjom vakcinacije po glavi stanovnika u svetu. Od devet miliona građana, cepivo je primilo više od 3,4 miliona.

ИЗРАЕЛ ШАМПИОН: Најбржа вакцинација у свету по глави становника

Foto: Depositphotos

Međutim, uprkos ubrzanoj imunizaciji, dnevno se registruje oko 6.500 novih slučajeva zaraženih od KOVID-a 19. Broj pozitivnih, ipak, opada u odnosu na sredinu januara kada ih je bilo oko 8.000.

Od juče za Izraelce više ne važi zabrana da mogu da idu samo kilometar od svoje kuće. Počeli su da rade frizerski i kozmetički saloni, u kojima može biti jedna osoba koja će pružati usluge jednom klijentu. Ponovo su otvoreni su prirodni rezervati i nacionalni parkovi.
Hoteli su i dalje zatvoreni, a restoranima će biti dozvoljeno samo da spremaju hranu za poneti, a u  pansionima mogu boraviti samo članove iste porodice. Obustava međunarodnih letova ostaje na snazi do 20. februara, zajedno sa zatvaranjem kopnenih granica Izraela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi