BUDIM SE NOĆU I RAZMIŠLJAM O SVEMU: Merkel o situaciji sa koronom

Tanjug

05. 02. 2021. u 01:10

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel izjavila je da je vreme pandemije veoma teško i da je potrebno sačuvati oprez iako se u borbi protiv korona virusa vidi svetlo na kraju tunela.

БУДИМ СЕ НОЋУ И РАЗМИШЉАМ О СВЕМУ: Меркел о ситуацији са короном

Foto: Printscreen/Jutjub/ FOCUS Online

U neobično ličnom intervjuu za RTL/NTV u četvrtak uveče Merkel je rekla da zna da mnogi ljudi strahuju za svoj život zbog pandemije i da je takve priče ne napuštaju.

"Ponekad se budim noću i razmišljam o svemu. Ovo je teško vreme za mene. Želim dobro da promislim pre nego što donesem odluke", rekla je ona.

Kancelarka je upozorila da su potrebni strpljenje i oprez iako se situacija kreće u dobrom pravcu.

"Vidim svetlo na kraju tunela. Ali moramo da budemo veoma, veoma oprezni da osiguramo da u poslednjim metrima ne umre mnogo ljudi", rekla je ona i dodala da je još prerano da se kaže koliko će trajati strogi lokdaun u Nemačkoj.

"Volela bih da saopštim neke dobre vesti. Ali nema svrhe buduti lažnu nadu i zato uvek nastojim da budem realistična", rekla je Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!