NAKON SASTANKA VLADE, ITALIJA ODLUČILA: Mlađima od 55 godina davaće se vakcina AstraZeneka

Tanjug

04. 02. 2021. u 20:50

ITALIJA će davati vakcinu AstraZeneke osobama mlađim od 55 godina, počevši od učitelja, vojske i policije, zatvorskog osoblja i zatvorenicika, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo regionalnih poslova.

НАКОН САСТАНКА ВЛАДЕ, ИТАЛИЈА ОДЛУЧИЛА: Млађима од 55 година даваће се вакцина АстраЗенека

Foto: EPA

Odluka je usledila nakon sastanka vlade i regionalnih guvernera u sredu radi razgovora o smernicama za kampanju vakcinacije u zemlji, navodi se u saopštenju koje je preneo Si-En-En.

Ljudi stariji od 55 godina, posebno oni stariji od 80 godina i najugroženiji, dobiće vakcinu Fajzera ili Moderne, dodaju iz italijanskog ministarstva.

Italijanska agencija za lekove mora da odobri vakcine pre nego što se mogu distribuirati u Italiji.

U utorak je italijanska agencija za lekove Aifa rekla da im je potrebno više podataka o vakcini AstraZeneka.

 - Do daljih studija, indikacija koja se odnosi na vakcinu AstraZeneke ostaje preferencijalno za stanovništvo između 18 i 55 godina i bez ozbiljnih bolesti. Pre nego što preporuči vakcinu starijima od 55 godina, agencija će sačekati dodatne dokaze o odnosu koristi i rizika vakcine AstraZeneka za tu starosnu grupu - saopšteno je iz te agencije.

Vest dolazi u trenutku kada je broj preminulih od kovida-19 u Italiji premašio 90.000, prema zvaničnim podacima.

Agencija je odobrila vakcinu AstraZeneke 30. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama