VIRUS JE MOGUĆE KONTROLISATI! Direktor SZO saopštio sjajne vesti

Novosti online

02. 02. 2021. u 08:18

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da broj novoobolelih od korona virusa na globalnom nivou opada treću nedelju zaredom.

ВИРУС ЈЕ МОГУЋЕ КОНТРОЛИСАТИ! Директор СЗО саопштио сјајне вести

Foto Tanjug-AP

Generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus ocenio je da novi trend pokazuje da je moguće kontrolisati virus, iako se pojavljuju novi sojevi, uz primenu mera poput fizičkog distanciranja, prekrivanja lica i održavanja higijene.

Tedros je, međutim, ukazao da je svet već bio u sličnoj situaciji i istakao da nije vreme za opuštanje.

- Tokom protekle godine bilo je trenutaka u gotovo svim zemljama u kojima je broj registrovanih slučajeva opadao. Mere opreza su popuštane i onda bi virus nastavio da besni - podsetio je Tedros.

On je naglasio da je u trenutku kada se vrši vakcinacija na globalnom nivou potrebno primenjivati mere predostrožnosti koje doprinose bezbednosti ljudi.

- Kontrola širenja virusa doprinosi spasavanju života i umanjuje šanse za pojave novih sojeva. Pomaže i da dejstvo vakcina bude efijasnije - poručio je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!