NEVEROVATAN SNIMAK RUSKOG STRATEŠKOG BOMBARDERA: Tako to rade Tupoljev i Iljušin pri brzini od 600 km na čas (VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2021. u 11:15

POSADE aviona velikog dometa Tu-160 i Il-78 izvele su složeni element letačke obuke – dosipanje goriva u vazduhu u noćnim uslovima, prenosi televizija „Zvezda“ .

НЕВЕРОВАТАН СНИМАК РУСКОГ СТРАТЕШКОГ БОМБАРДЕРА: Тако то раде Тупољев и Иљушин при брзини од 600 км на час (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Televizija je precizirala da je poletanje aviona izvedeno sa različitih aerodroma, a da su se sami letovi odvijali u složenim meteorološkim uslovima uz snažan vetar.

U dnevne letove bili su uključeni i mladi piloti, dok je noćne letove obavljao najobučeniji letački sastav.

Prema navodima televizije, dosipanje goriva izvođeno je na visinama preko pet hiljada metara i pri brzini oko 600 kilometara na čas. Udaljenost između aviona bila je manja od 30 metara.

Vežba je u noćnim uslovima izvedena uz korišćenje dodatnog osvetljenja koje je ugrađeno i na avion-tanker i na letelicu u koju se doliva gorivo.

Inače, dopuna goriva u vazduhu smatra se jednim od najsloženijih elemenata letačke obuke. Ono je neophodno kako bi se povećao domet borbene primene avijacije bez dodatnog sletanja na aerodrome.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)