PROZIVKA NA RAČUN MAKEDONIJE: Bugarskom ministru smeta uvođenje srpskog jezika, pa poručuje Skoplju - nije vam ovo prijava za Sovjetski Savez

tanjug

29. 01. 2021. u 23:35

BUGARSKI ministar odbrane Krasimir Karakačanov optužio je danas Severnu Makedoniju da se ponaša kao da se Bugarska, a ne ona sama, kandiduje za pristupanje EU, "izdajući poučne procene i preporuke EU".

ПРОЗИВКА НА РАЧУН МАКЕДОНИЈЕ: Бугарском министру смета увођење српског језика, па поручује Скопљу - није вам ово пријава за Совјетски Савез

Foto: Printscreen/Jutjub/ Publicistikata na NOVA

- Politička elita u Skoplju još nije shvatila da se prijavljuje za Evropsku uniju, a ne za Sovjetski Savez“ - rekao je Karakačanov, koji je juče oštro kritikovao nameru za ponovno otvaranje Srpskog kulturnog centra u Skoplju i ponovno uvođenje srpskog jezika kao predmeta u školski program u Severnoj Makedoniji.

- “Možemo da započnemo iskren dijalog sa Severnom Makedonijom ili da nastavimo uzaludne diskusije u narednih 28 godina, kao što su ih oni vodili sa Grčkom” - naveo je ministar, prenosi BTA.

Prema njegovoj oceni, Skoplje se pogrešno oslanja na to da će se nešto dogoditi za nekoliko meseci u vezi sa otpočinjanjem pristupnih pregovora sa EU, koje Bugarska blokira.

“Računaju na to da će se promeniti politička konfiguracija u Bugarskoj ili da će nova američka administracija ili neko u SAD ili EU vršiti pritisak na Bugarsku da se povuče. Mislim da još jednom grdno greše”, rekao je Karakačanov.

Dodao je da je 84 odsto stanovništva Bugarske jednoglasno u stavu prema Severnoj Makedoniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri