"AMERIKA JE NA IVICI GRAĐANSKOG RATA!" Milijarder upozorava da su SAD na prekretnici

Novosti online

24. 01. 2021. u 22:47

АМЕРИКА ЈЕ НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА! Милијардер упозорава да су САД на прекретници

Foto: EPA

AMERIČKI milijarder, osnivač investicione kompanije „Bridžvoter asošijejts“ Rej Dalio napisao je na Tviteru da su Sjedinjene Američke Države na ivici građanskog rata.

- Verujem da smo na ivici strašnog građanskog rata (kao što sam opisao u seriji 'Menjanje svetskog poretka'), gde smo na prekretnici između ulaska u pakao borbe ili povlačenja da bismo zajedno radili na miru i prosperitetu - napisao je Dalio.

​Dalio je istakao da je pitanje da li će to postići predsednik i obe stranke i dodao da lepe reči i dobar duh nisu dovoljni.

- LJudi će morati da se slože o 'pravljenju kolača' i kako ga podeliti, a to će zahtevati revolucionarne promene - napisao je milijarder.

​Dalio je ocenio da su SAD još uvek u „strašnom finansijskom stanju“ i da su i dalje „užasno podeljene“, ali je dodao da mu se svidelo ono što je čuo od predsednika Bajdena na inauguraciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ja sam

24.01.2021. 23:46

Већ смо навикли да западна цивилизација богаташе представља као стручњаке за све: геополитику, социологију, медицину..., и да се њихове речи тумаче као свето писмо, а у стварности - ниђе везе.