SUD ODLUČUJE 19. JANUARA: Šta je rečeno Navaljnom pre nego što je uhapšen po sletanju u Moskvu

Branko VLAHOVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - MOSKVA

17. 01. 2021. u 20:29

СУД ОДЛУЧУЈЕ 19. ЈАНУАРА: Шта је речено Наваљном пре него што је ухапшен по слетању у Москву

Foto: Printscreen/Tvite/@Kira_Yarmysh

RUSKI opozicioner Aleksej Navaljni u nedelju uveče je uhapšen odmah po sletanju u Moskvu.

On je doleteo iz Berlina avionom ruske kommpanija “Pobeda“, ali umesto na aerodrom „Vnukovo“, avion u kojem je bio Navaljni sleteo je na „Šeremetjevo“. Tu su ga, na pasoškoj kontroli, dočekali predstavnici Federalne službe za izdržavanje kazni. Oni su objasnili da će sud da odluči hoće li Navaljni biti pušten, ili kažnjen, jer se u Nemačkoj nije pridržavao obaveza da informiše ruske vlasti o mestu boravka dok mu traje uslovna kazna. Sud bi trebao da donese odluku 19. januara.

Inače, Navaljnog su nemački policajci dovezli direktno do aviona, a zatim su novinari počeli da ga snimaju. Na putu iz Berlina ka Moskvi u avionu ga je pratio veliki broj novinara. Sve dok nisu svi seli na svoja mesta letelica nije mogla da poleti.

Još dok se nije znalo da će avion sleteti na „Šeremetjevu“ policija je istisnula iz aerodromske zgrade pristalice Navaljnog i oni su bili na ulici bez obzira što se temperatura spustila na minus 20. Policija je u zgradu arodroma puštala samo one koji imaju avionsku kartu.

A onda je javljeno da se sletanje pomera. Kada je na „Šeremetjevu“ Navaljni iz aviona ušao u aerodromsku zgradu, na pasoškoj kontroli, dočekali predstavnici Federalne službe za izdržavanje kazni. U njihovoj pratnji je napustio aerodrom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sims

17.01.2021. 22:02

Pošten čovek,došao da odleži kaznu. Samo nezna kolika će mu biti?možda i doživotna? On se napravijo budala za malo para sa zapada,ovi ga iskoristili koliko im je bilo potrebno pa ga vratli Rusima. Okliznuće se negde na stepenicama i kraj reforme Rusije, koju je ova budaletina umuslila po nalogu nemačkih fašista. Koliko je glup isto toliko je i naivan.