IZDAT NALOG ZA HAPŠENjE NAVALjNOG: Opozicionaru uslovna kazna zamenjena zatvorskom

Novosti online

14. 01. 2021. u 19:14

ИЗДАТ НАЛОГ ЗА ХАПШЕЊЕ НАВАЉНОГ: Опозиционару условна казна замењена затворском

Foto: Rosbalt.Ru

RUSKI opozicionar Aleksej Navaljni biće u pritvoru u Rusiji do odluke suda koji će razmotriti zamenu njegove uslovne kazne zatvorskom, saopštila je moskovska Federalna služba za izvršenje kazni.

- Federalna kazneno-popravna služba u Moskvi dužna je da preduzme sve mere za zadržavanje prekršioca Alekseja Navaljnog do sudske odluke o zameni uslovne kazne zatvorskom - navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, Federalnoj službi nije poznata stvarna lokacija ruskog opozicionara od 24. septembra, a 29. decembra je „osuđeni Navaljni stavljen na poternicu sa nalogom da se preduzmu mere za njegovo hapšenje“.

Njegovo hapšenje je planirano uzimajući u obzir „činjenice zlonamernih kršenja režima uslovnog pritvora“ i „rukovođenje principom neizbežnosti odgovornosti i zahtevima zakona, podjednako jednakim za sve državljane Rusije bez izuzetka“.

Kako navodi Federalna služba, Navaljni je tokom protekle godine „sistematski i više puta prekršio uslove uslovne kazne i najmanje šest puta se nije odazvao sudskom pozivu“.

- Aleksej Navaljni je za svako kršenje dobijao zvanična upozorenja o mogućnosti ukidanja uslovne kazne i njenoj zameni zatvorskom kaznom - navedeno je u saopštenju.

Ruski bloger se trenutno nalazi u Nemačkoj. On je ranije saopštio da planira da se vrati u Rusiju 17. januara.

Podsetimo, Navaljni ima dve uslovne kazne po pet godina u slučajevima „Kirovlesa“ i „Iv Roše“. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Tatic Mile

17.01.2021. 02:47

Navaljni je drzavni neprijatelj i tako ga treba smatrati i osuditi. Samo njegov odnos za zapadnim fasistima govori koje Navaljni.Braco Rusi resavajte se pod hitno kukolja koji je pokusao i koji ce i dalje da pokusava da radi protiv Rusije.