"AVION JE POPUT MUNJE SLETEO U MORE": Ispovest svedoka koji su videli jeziv pad letelice u Indoneziji

Novosti online

09. 01. 2021. u 16:07

АВИОН ЈЕ ПОПУТ МУЊЕ СЛЕТЕО У МОРЕ: Исповест сведока који су видели језив пад летелице у Индонезији

Foto: EPA

POSLE prvih informacija i fotografija o srušenom putničkom avionu sa više od 60 ljudi koji je pao u more nedugo nakon poletanja iz DŽakarte, glavnog grada Indonezije, pojavile su se i prve ispovesti očevidaca nesreće.

Tako je na hiljade stanovnika indonežanskog ostrva u blizini kojeg je avion pao u more posvedočilo da su u trenutku nesreće čuli dva puta eksploziju i pronašli niz delova letelice u vodi.

Jedan od meštana kaže da je od lokalnih ribara dobio prve informacije o tragediji.

- Ribari na dva čamca u okeanu su videli dva puta ekspoloziju dok je još padala kiša. Videli su mali avion i odlučili da se vrate kući u dva sata. Zatim su prijavili slučaj vatrogascima i zatražili da zajedno odu na mesto nesreće – objašnjava jedan od stanovnika.

Kako kaže, meštani su zatim zajedno sa vatrogascima pokušali da priđu mestu događaja i pronašli su brojne predmete, uključujući komade trupa aviona.

- Sada postoje dokazi o delovima srušenog aviona u moruu. Na terenu je i policija i tri broda koji češljaju more. Pronađeni su ponovo kablovi - rekao je meštanin.

Lokalni stanovnik za indonežanski “CNN” naglašava da se nesreća dogodila na 15 minuta od ostrva Lancang i 10 minuta od ostrva Male.

Kako kaže, trenutno se i dalje traga za dokazima nesreće.

- Još uvek smo na mestu incidenta usred mora. Tražimo dokaze pomoću sidra, kada možemo da ih prevezemo. Pronađeni su kablovi, džepovi, sedišta i kosa, farmerke – objašnjava meštanin.

Ribar Solihin rekao je za indonežansku pridružnicu BBC-ja da se avion srušio blizu njegovog broda.

- Avion je poput munje sleteo u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod - rekao je.

Za sada je poznato je da je komercijalni avion "Sirvidžaja er" SJ 182 star 27 godina na relaciji DŽakarta-Pontianak navodno izgubio kontakt sa kontrolom leta na putu za mesto Pontianak u provinciji Zapadni Kalimantan, rekli su zvaničnici.

Na sajtu "Flajtradar24", koji prati sve letove na svetu, objavljeno je da je avion izgubio više od 3.000 metara visine za manje od jedne minute.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)