BAJDEN MORA DA PREISPITA ODNOS SA RUSIJOM: Američki analitičar uputio savet novoj administraciji

Novosti online

09. 01. 2021. u 11:35

БАЈДЕН МОРА ДА ПРЕИСПИТА ОДНОС СА РУСИЈОМ: Амерички аналитичар упутио савет новој администрацији

Foto Tanug-AP

DIREKTOR Centra za obaveštajna i globalna pitanja „Majk Rodžers“ DŽošua Huminski posavetovao je novoj američkoj administraciji na čelu sa DŽozefom Bajdenom da preispita odnose sa Rusijom, piše list „Hil“.

- Danas nam nije potrebno samo još jedno resetovanje, nego temeljno preispitivanje odnosa sa Rusijom i iskren pogled na globalnu moć i uticaj Moskve - smatra američki analitičar.

Prema njegovom mišljenju, poslednje četiri godine su bile vreme nestabilne politike koja se vodila prema Kremlju, a tome je prethodila epoha stalnih neuspeha u „ruskoj“ strategiji Sjedinjenih Američkih Država.

- Čudan odnos Donalda Trampa prema Moskvi i Vladimiru Putinu usledio je nakon propalih odluka za vreme Baraka Obame i krajnje rasejanom vladavinom za vreme DŽordža Buša - ističe Huminski.

Ekspert ističe da rivalstvo među zemljama ne mora nužno da znači i sukob. Prema njegovom mišljenju, obe strane su zainteresovane za saradnju u borbi protiv terorizma, kao i za razgovor o kontroli strateškog i nuklearnog oružja.

- Radi se o tome da treba sarađivati gde je to moguće, i smanjivati napetost između zemalja - istakao je Huminski.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)