FILMSKI SNIMAK BORBE PROTIV DŽIHADISTA: Upali su u zasedu, rešetanje mitraljezom iz ubitačne blizine (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

07. 01. 2021. u 17:37

ФИЛМСКИ СНИМАК БОРБЕ ПРОТИВ ЏИХАДИСТА: Упали су у заседу, решетање митраљезом из убитачне близине (ВИДЕО)

Foto: Tviter

RATOM razoreni Bliski istok je već decenijama pravi "rudnik zlata" i izvor neverovatnih snimaka ratnih dejstava.

Novi, filmski snimak zasede na vozilo Islamske države pojavio se na tviteru, i izazvao veliki broj komentara korisnika te društvene mreže.

Na video materijalu vidimo borca iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU), koji sa male razdaljine puca iz mitraljeza po vozilu Islamske države, koje u punoj brzini juri pustinjskim putem.

Korisnik tvitera koji je i objavio snimak skrenuo je pažnju na činjenicu da je glavni akter ovog snimka švedski dobrovoljac, što pruža objašnjenje zašto je na početku snimka govorio na engleskom.

Takođe možemo videti i opasan nivo neobučenosti boraca ovih formacija, pošto je vojnik iz čije je perspektive nastao snimak zamalo pokosio svoje saborce, što se vidi i na kraju snimka.

Jedinice narodne mobilizacije su savez iračkih šiitskih formacija koje su najzaslužnije za zaustavljanje i eventualni poraz Islamske države u Iraku.

Podržani od strane Irana, trenutno su gotovo izjednačeni sa zvaničnom iračkom vojskom, pošto su im priznati činovi i plate dovedene na nivo regularne armije.

Zamenik komandanta PMU Abu Mahdi al-Muhandis je ubijen u američkom napadu 3. januara 2020. godine zajedno sa iranskim generalom Kasemom Solejmanijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)