NEMCI PRAVE SVOJU VAKCINU: KureVak se udružio s Bajerom, u toku klinička ispitivanja

Tanjug

07. 01. 2021. u 16:28

Nemačka farmaceutska kompanija KureVak registrovala je kompaniju Bajer kao partnera za svoju eksperimentalnu vakcinu protiv kovida-19, čime je sada u nemačkim rukama kompletan projekat koji je trenutno u kasnoj fazi kliničkih ispitivanja.

НЕМЦИ ПРАВЕ СВОЈУ ВАКЦИНУ: КуреВак се удружио с Бајером, у току клиничка испитивања

Foto Tanjug-AP

Ovaj potez svedoči o naporima Nemačke da proizvede domaću vakcinu, nakon što se lokalni rival BioNTek udružio sa američkim proizvođačem lekova Fajzerom u proizvodnji vakcine protiv kovida-19, koja se već primenjuje, preneo je Rojters.

Bajer će pružiti svoju stručnost i uspostaviti infrastrukturu u oblastima kao što su kliničke operacije, regulatorni poslovi, medicinske informacije, performanse lanca snabdevanja i podrška u odabranim zemljama.

Portparolka kompanije Bajer je izjavila da će oni za sada imati ulogu u podršci proizvodnje, a da će tokom prvog tromesečja odlučiti da li će proizvoditi vakcinu za KureVak.

KureVak je prošlog meseca započeo kliničko ispitivanje u kasnoj fazi kandidata za vakcinu protiv kovida-19, koja se oslanja na istu tehnologiju kao i vakcine BioNTeka i Moderne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu