OVO JE UZROK SMRTI ŽENE KOJA JE UMRLA NAKON VAKCINE: Jelko Kacin objavio preliminarne rezultate stručnjaka

Tanjug

05. 01. 2021. u 18:13

ОВО ЈЕ УЗРОК СМРТИ ЖЕНЕ КОЈА ЈЕ УМРЛА НАКОН ВАКЦИНЕ: Јелко Кацин објавио прелиминарне резултате стручњака

FOTO: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

STARIJA žena koja je ovih dana umrla u Sloveniji nakon vakcinacije protiv kovida-19, preminula je zbog ponovljenog srčanog infarkta i smrt nije imala neposredne veze sa samom vakcinacijom, izjavio je danas portparol vlade za kovid-19 Jelko Kacin.

Kacin je na vladinoj konferenciji za novinare kazao da se radi o ženi u poznoj dobi koja je vakcinu Fajzer-BioNTeka primila u jednom od domova za starije i nemoćne, podsetivši da se vakcinacija za starije kao i za celu populaciju zasniva na dobrovoljnoj osnovi i uz pristanak svake osobe.

Preliminarni zaključak stručnjaka je da se radilo o ponovljenom infarktu, jer je jedan pre toga već imala i da njena smrt nije povezana sa vakcinacijom, rekao je Kacin.

On je dodao da će zaključak o tom slučaju dati nezvisna komisija koja je formirana u okviru Ministarstva zdravlja.

Verovatno će biti urađena i obdukcija tela.

Ministar za socijalna pitanja Janez Cigler Kralj kazao je da podaci o domu u kojoj je došlo do smrti, kao i o ličnim podacima preminule, uključujući njenu starost, nisu objavljeni zbog zaštite privatnosti.

On nije komentarisao navode nekih novinara da se slučaj koji je juče potvrdio nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) dogodio pre više dana i da je smrt štićenice nastupila šest sati nakon što je vakcinisana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)