ČETVRTI DAN POTRAGE: Pronađena još dva tela u klizištu na jugu Norveške

tanjug

02. 01. 2021. u 21:56

SPASILAČKI timovi koji tragaju za preživelima četiri dana nakon što je klizište odnelo domove u jednom norveškom selu pronašli su još dva tela u ruiniranim zgradama i ruševinama.

ЧЕТВРТИ ДАН ПОТРАГЕ: Пронађена још два тела у клизишту на југу Норвешке

Foto: Printskrin

Ukupno tri tela su pronađena, ali spasioci tragaju za još sedam osoba koje se vode kao nestale, prenosi AP.

Klizište u selu Ask najgore je u modernoj norveškoj istoriji i šokiralo je građane ta nordijske države.

Timovi za potragu patrolirali su sa psima dok su helikopteri i dronovi sa kamerama za otkrivanje toplote leteli usred oštrih zimskih uslova nad opustošenim brežuljkom u Asku, selu sa 5.000 ljudi 25 kilometara severoistočno od Osla.

Klizište je rano u sredu preseklo put kroz Ask, ostavljajući duboku jarugu nalik na krater. Na fotografijama i video snimcima su prikazane zgrade koje vise na ivici jaruge, koja je narasla na 700 metara i 300 metara u širinu. Uništeno je najmanje devet zgrada sa preko 30 stanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...