ZAPALJENA CRKVA NA BOŽIĆ: Islamisti Boko Harama upali u hrišćansko selo pa izvršili maskar

Tanjug

25. 12. 2020. u 19:21

ЗАПАЉЕНА ЦРКВА НА БОЖИЋ: Исламисти Боко Харама упали у хришћанско село па извршили маскар

Foto: Tviter

SEDMORO ljudi je ubijeno u severnom delu Nigerije nakon što su u pretežno hrišćansko selo upali pripadnici militantne islamističke grupe Boko Haram i zapalili crkvu na Božić, prenosi BiBiSi.

Lokalni lider navodi da su militanti upali u Pemi u državi Borno na kamionima i motorima, sa kojih su nasumično pucali na meštane.

Militanti su u četvrtak upali u Pemi, a bezbednosni službenici su upozorili da je napad na Božić vrlo verovatan.

Meštani su se razbežali, a za neke se tvrdi da su nestali.

Lider milicije navodi da su teroristi ubili sedmoro ljudi, zapalili deset kuća i ukrali zalihe hrane koje su vlasti nameravale da podele meštanima za Božić.

Pobunjenici su zapali crkvu, oteli sveštenika i ukrali zalihe lekova iz bolnice, pre nego što su podmetnuli požar.

Lokalni izvori navode da je ubijeno najmanje 11 ljudi.

Boko Haram već decenijama sprovodi napade u severnom delu Nigerije sa ciljem da zbaci vladu. UN navode da je pobunjenička grupa do sada ubila najmanje 36.000 ljudi, a zbog njenih napada raseljeno je dva miliona ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

realno

25.12.2020. 20:55

Ovi iz Boko Harama otimaju devojčice iz katoličkih škola i prave od njih seksualne robinje i UN čute, niko ništa za zločine koje prave. Neverovatan odnos prema verskim ratnicima koji napadaju decu i odrasle pripadnike druge vere. Koliko tolerancije u svetu za ovo ponašanje kad su napadači muslimani a žrtve hrišćani, da ne poveruješ.