NOVA MUTACIJA KORONE U BRITANIJI: Panika se širi ostrvom, ovaj soj je još zarazniji

Novosti online

23. 12. 2020. u 19:11

U VELIKOJ Britaniji su otkrivena dva slučaja još jednog „veoma zabrinjavajućeg“ soja korona virusa.

НОВА МУТАЦИЈА КОРОНЕ У БРИТАНИЈИ: Паника се шири острвом, овај сој је још заразнији

Foto: Depositphotos

Novi soj mutirao je u Južnoj Africi i još je prenosiviji od drugog mutiranog soja koji trenutno cirkuliše Engleskom, a za koji se kaže da je 70% zarazniji od originalnog.

Ministar zdravlja Met Henkok rekao je u sredu na konferenciji za novinare u Dauning Stritu da su dve osobe za koje je utvrđeno da su zaražene novim sojem u karantinu, kao i njihovi bliski kontakti.

Postoje trenutna ograničenja za putovanja iz Južne Afrike i svako u Velikoj Britaniji koji je boravio u Južnoj Africi u poslednje dve nedelje - i svako ko je bio u bliskom kontaktu - mora odmah da se izoluje.

- Neverovatno smo zahvalni vladi Južne Afrike na strogosti njihove nauke i otvorenosti i transparentnosti s kojom su oni s pravom postupili, kao i mi kada smo ovde otkrili novu varijantu. Ova nova varijanta je veoma zabrinjavajuća jer je još prenosivija i čini se da je mutirala dalje od nove varijante koja je otkrivena u Velikoj Britaniji - rekao je Henkok, prenose britanski mediji.

Kada se radi o nivoima upozorenja, on je kazao da će pojedini delovi Engleske biti stavljeni na najviši, četvrti nivo zbog pojave novog soja virusa.

Kako je precizirao, na četvrti nivo biće stavljeni istočni i južni delovi Engleske, dok je situacija na jugozapadu mirna.

Prethodno su zbog prvog novog soja virusa korone otkrivenog u Engleskoj uvedene nove oštrije mere, a brojne države su zabranile letove ka Britaniji.

Britanski naučnici su prethodno rekli da je vrlo verovatno da se prvi novi soj otkriven u Britaniji proširio u većini evropskih država.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu