„PRVI ĆU PRIMITI VAKCINU“ Micotakis pozvao građane na oprez: Ne pokvariti sve za Božić

Tanjug

21. 12. 2020. u 16:07

PREMIJER Grčke Kirijakos Micotakis izjavio je danas da je epidemiološka situacija u zemlji u poslednjih nekoliko dana mnogo bolja, ali da svi moraju da budu vrlo oprezni tokom predstojećih praznika kako ne bi oživeli virus s početkom 2021. i da će on prvi primiti vakcinu čim stigne u Grčku.

„ПРВИ ЋУ ПРИМИТИ ВАКЦИНУ“ Мицотакис позвао грађане на опрез: Не покварити све за Божић

Foto: Predsedništvo Srbije

Micotakis i predsednica Grčke Katerinu Sakelaropulu održali su danas sastanak na kome je premijer izvestio o trenutnoj situaciji s pandemijom u zemlji, prenosi ANA.

-Moram vam reći da su naša najveća briga u ovom trenutku okupljanja u domovima i mislim da je prava preporuka da ove praznike moramo proslaviti s porodicama i najbližom rodbinom. Verujem da ć se naši sugrađani pridržavati tog saveta“ - rekao je grčki premijer.

On je takođe informisao Sakelaropoluovu o celokupnoj situaciji u trgovini, rekavši da "kupovina na daljinu“ dobro funkcioniše i da je to tržištu omogućilo bolji rad i olakšanje svim prodavnicama.

Pored toga, Micotakis se osvrnuo na plan za nacionalnu vakcinaciju, podvlačeći da će on biti vakcinisan prvog dana kada vakcina stigne u Grčku.

-A to će biti nadam se 27. decembra“ - rekao je premijer.

Micotakis je zaključio da je 2020. bila burna godina, dodajući da je "umereni optimista i da se nada da će u 2021. Grčka ostaviti pandemiju iza sebe i uspeti da se vrati na visoke stope rasta", navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...