MAKRON IZOLOVGAN, BRISEL DRHTI: Obolevanje francuskog lidera od kovida 19 zabrinulo zvaničnike Evropske unije

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

18. 12. 2020. u 23:07

POSLE zaražavanja Emanuela Makrona, cela EU strepi za zdravlje svojih lidera!

МАКРОН ИЗОЛОВГАН, БРИСЕЛ ДРХТИ: Оболевање француског лидера од ковида 19 забринуло званичнике Европске уније

Foto AP

Evropski savet, održan krajem prošle sedmice u Briselu, bio je verovatno mesto inficiranja francuskog šefa države, što je potvrdio i ministar zdravlja Olivije Veran

Lideri EU su nosili masku, ali ne baš uvek, kao na primer za radnom večerom. Makrona je kamera uhvatila bez maske i tokom minuta ćutanja. U Parizu se čude što je uopšte ovaj samit održan uživo u Briselu, a ne video-vezom.

Makronu zameraju da je i kod kuće, u Francuskoj, bio neoprezan. U Francuskoj su čak tri od četiri najviše ličnosti u zemlji - predsednik, premijer i predsednik Skupštine - u izolaciji i iz karantina rukovode zemljom.

GRLjENjE

Kritikama je izloženo i njegovo više nego srdačno pozdravljanje, uz stisak ruke i gotovo grljenje, s Anhelom Gurijom, generalnim sekretarom OECD u Jelisejskoj palati, starim 70 godina. I u predsedničkoj palati priznaju ovu grešku.

Makron se izolovao u vikend-rezidenciji Lanterna u Versaju, dvadesetak kilometara od Pariza, gde, okružen prirodom na četiri hektara, inače često provodi slobodno vreme. Njegova supruga Brižit je ostala u karantinu u Jelisejskoj palati.

Makron ima klasične simptome, kašalj, oseća umor, ali nastavlja da radi, a Lanterna je potpuno opremljena za državničke aktivnosti. Tu će ostati bar do Božića. Njegovo inficiranje je u Francuskoj zdravstvena, ali i politička tema.

Iako se Makron redovno viđa s maskom i koristi gelove, istovremeno je, kažu, stalno okružen drugim ljudima, organizuje sastanke u nizu. Svi se pitaju kako je moguće da se održavaju radni sastanci, pa još za trpezom, usred pandemije.

Juče su čak dva udruženja, žrtava kovida i nezadovoljnih trgovaca, podnela tužbu republičkom tužiocu protiv najviših državnih funkcionera - predsednika štiti iminutitet - zbog kršenja policijskog časa i učešća na radnoj večeri u Jelisejskoj palati, iako je sve moglo da se organizuje video-vezom. Za stolom je bilo 12 ljudi, a predsednik se sledećeg jutra testirao - i bio pozitivan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu