KARANTIN IZVESTAN: Broj zaraženih i preminulih u Italiji i dalje visok

Tanjug

17. 12. 2020. u 09:44

U ITALIJI je broj novozaraženih korona virusom i preminulih od kovid19 stabilan, ali na visokom nivou, a već je izvesno da će za Božić i Novu godinu biti proglašen karantin na celoj teritoriji zemlje.

КАРАНТИН ИЗВЕСТАН: Број заражених и преминулих у Италији и даље висок

Foto: EPA

U jednom danu registrovano je više od 17 hiljada novoinficiranih, a posledicama zaraze je podleglo 846 osoba, piše agencija Agi.

Već je izvesno, očekuje se samo i zvanična objava vlade, da će u Italiji od 24. decembra do 3. januara naredne godine biti proglašen karantin na celoj nacionalnoj teritoriji.

To znači da će biti zatvoreno sve, izuzev prodavnica hrane i apoteka, izlazak iz kuće biće moguć samo u krajnoj potrebi, a biće uvedena i zabrana izlaska izvan opštine stanovanja i zabrana saobraćaja među regijama.

Predsednik severne regije Veneto Luka Zaja, gde je poslednjih dana epidemiološka situacija kritična, pozdravio je najavu vlade o uvođenju karantina, a pre samo deset dana je bio protiv i tvrdio da bi novi karantin bio katastrofa.

Agencija ukazuje kako je njegovo ponašanje tipičan primer raskoraka između preporuka stručnjaka šta i kada da se uradi i političkih odluka koje nisu uvek zasnovane na realnoj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)