NESTALO 300 DECE: Islamska sekta napala, pa otela učenike iz škole

Tanjug

15. 12. 2020. u 11:38

PRIPADNICI islamističke organizacije Boko Haram iz Nigerije preuzeli su odgovornost za otmicu nekoliko stotina srednjoškolaca posle napada na školu za dečake u severnoj državi Katsina, javile su nigerijske internet novine "Dejli nidžerian".

НЕСТАЛО 300 ДЕЦЕ: Исламска секта напала, па отела ученике из школе

Ilustracija Foto: V. Danilov

Više od 330 učenika nestalo je nakon što su naoružani napadači napali Vladinu srednju školu za nauku u Kankari u petak uveče, preneo je AP.

"Dejli nidžerian", je objavio je da je dobio audio poruku od lidera Boko Harama Abubakara Šekaua u kojoj je njegova grupa navodi da je otela učenike jer je zapadno obrazovanje protivno načelima islama.

Ono što se dogodilo u Katsini učinjeno je radi promocije islama i obeshrabrivanja neislamske prakse jer zapadno obrazovanje nije vrsta obrazovanja koju dozvoljavaju Alah i njegov sveti prorok, rekao je Šekau, preneo je list.

Do sada nije izvršena nezavisna verifikacija audio poruke, ali Šekau je u prošlosti objavljivao video i audio poruke u ime Boko Harama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...