PUŠKU O RAME I U BOJ ZA NAROD SVOJ: Hrabra Jermenka odbija da napusti svoje selo, okupila seljane da formira gerilu (VIDEO)

Novosti online

09. 12. 2020. u 17:18

U LAČINSKOM regionu, jedna žena, po nacionalnosti Jermenka, odbila je da napusti svoje rodno selo, pronašla je automatsku pušku, okupila seljane i saopštila da je spremna za partizansku borbu.

ПУШКУ О РАМЕ И У БОЈ ЗА НАРОД СВОЈ: Храбра Јерменка одбија да напусти своје село, окупила сељане да формира герилу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ona je po svemu sudeći najavila da će se odmetnuti u gerilu i da će se boriti za svoju rodnu grudu, za Arcah, uprkos dolasku azerbejdžanskih snaga u ovu oblast.

Kasnije je u komentaru ispod video snimka dodato da nije u pitanju "tek samo neka obična žena", već žena proslavljenog i legendarnog jermenskog borca iz ultra-nacionalističke grupe "Sasna Tsrer", Martirosa Hakobjana.

Prema tripartitnom sporazumu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu između Rusije, Jermenije i Azerbejdžana, odlučeno je da se okruzi Kalbadžar, Agdam i Lačin predaju pod kontrolu Azerbejdžana. Izuzetak su pojedini manastiri i sakralni objekti koje su ruski mirotvorci zaštitili.

Stepanakert je zajedno sa većim, ali okrnjenim delom Nagorno-Karabaha ostao pod kontrolom Jermena Arcaha, ali i pod zaštitom Rusije.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)