SAD ČEKA NAJMRAČNIJA ZDRAVSTVENA KRIZA U ISTORIJI: Direktor centara za kontrolu bolesti - decembar, jaunar i februar će biti teška vremena

Tanjug

03. 12. 2020. u 12:13

DIREKTOR američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild upozorio je da će pandemija kovid-19, koja još uvek besni u celoj zemlji, predstavljati najmračniju zdravstvenu krizu u istoriji te zemlje tokom narednih nekoliko meseci, pre nego što vakcine postanu široko dostupne.

САД ЧЕКА НАЈМРАЧНИЈА ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА У ИСТОРИЈИ: Директор центара за контролу болести - децембар, јаунар и фебруар ће бити тешка времена

Foto: Tanjug AP

Trezvena poruka jednog od najviših zdravstvenih zvaničnika u zemlji usledila je nakon proslava praznika Dana zahvalnosti u kojem su milioni Amerikanaca zanemarili upozorenja da izbegavaju putovanja i velika okupljanja, čak i sa velikim porastom broja slučajeva kovid-19, prenosi Rojters.

Pored ogromnih gubitaka života, zemlja se suočava i sa činjenicom da je zdravstveni sistem zategnut do tačke pucanja, rekao je Redfild. Prema njegovim rečima, zaraza je sada dosegla sve krajeve zemlje i nastavlja da se širi mnogo strmijom putanjom od bilo kog prethodnog talasa pandemije.

- Realnost je da će decembar, januar i februar biti teška vremena - rekao je Redfild uživo u prezentaciji koju je organizovala Fondacija američke privredne komore.

- Zapravo verujem da će to biti najteže vreme u istoriji javnog zdravlja ove nacije - poručio je zvaničnik.

Do danas je više od 270.000 Amerikanaca umrlo od kovid-19. A uticajni Institut za metriku i ocenu zdravstvenog stanja Univerziteta u Vašingtonu predvideo je da bi taj broj mogao da dostigne skoro 450.000 do 1. marta bez većeg poštovanja mera socijalnog udaljavanja i nošenja maski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!