IMUNIZACIJA UŽIVO? Džonson bi mogao da pristane da se vakciniše pred kamerama

Tanjug

02. 12. 2020. u 19:56

ИМУНИЗАЦИЈА УЖИВО? Џонсон би могао да пристане да се вакцинише пред камерама

Foto Tanjug-AP

BRITANSKI premijer Boris Džonson bi mogao da pristane da se vakciniše uživo pred televizijskim kamerama kako bi pokazao da je vakcina efikasna, ali to neće učiniti pre onih kojima je ona potrebnija, saopštila je njegova portparolka.

Upitana da li bi premijer pristao da se vakciniše uživo ispred kamera, portparolka Borisa Džonsona je rekla da mu to pitanje nije direktno postavila, ali da ne veruje da je to nešto što bi on odbio.

Ona je dodala da Džonson sigurno ne bi hteo da primi vakcinu pre onih kojima je potrebnija i koji spadaju u rizične kategorije, prenosi Rojters.

Premijer Velike Britanije je rekao da će vakcinacija biti na dobrovoljnoj bazi, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da 20 odsto Britanaca nije sigurno da je vakcina bezbedna. Ideju da bi ministar zdravlja Met Henkok mogao da se vakciniše uživo isped televizijskih kamera podržava 66 odsto građana.

Iz vlade Velike Britanije je saopšteno da će prioritet prilikom imunizacije imati zaposleni u domovima za negu starih i njihovi korisnici, svi građani koji imaju preko 80 godina i zdravstveni radnici koji se nalaze u prvim redovima borbe protiv pandemije.

Britanski premijer je ranije u toku ove godine bio smešten na odeljenje intenzivne nege nakon što je oboleo od kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)