ZABRANILI IM DA NOSE MASKE: Prodavac umro od korone

Tanjug

24. 11. 2020. u 21:06

ЗАБРАНИЛИ ИМ ДА НОСЕ МАСКЕ: Продавац умро од короне

Foto: Depositphotos

PORODICA muškarca (70) koji je preminuo od komplikacija usled korona virusa tužiće prodavnicu zbog njegove smrti, jer kompanija nije dozvolila svojim radnicima da nose maske, preneo je NBC njuz.

Herhardo Gutijerez, koji je radio na delikatesu u Majamiju, preminuo je 28. aprila od komplikacija izazvanih Kovidom-19, navedeno je u tužbi koja je podneta sudu u Majamiju.

Navodi se da je Gutijerez oboleo jer je radio sa kolegom koji se prethodno zarazio koronom.

Majkl Levajn, advokat koji predstavlja četvoro Gutijerezove dece koja su podnela tužbu, rekao je da se smrt "apsolutno mogla sprečiti".

Kompanija u kojoj je radio Gitujeres je zabranila radnicima da nose maske i rukavice, uprkos apelima zdravstvenih radnika da se zaštite od korona virusa.

Takođe se u tužbi navodi da je bilo mnogo radnika u prodavnici, zbog čega nije bilo moguće održavati socijalnu distancu.

Jedan od radnika je izjavio da im je rečeno "ili radite bez maske ili idite kući", dodaje se u tužbi, dok drugi tvrdi da zaposleni nisu smeli da nose maske, jer im je rečeno da bi to stvorilo paniku među kupcima.

Nesrećni Gutijerez je krajem marta dobio koronu, 10. aprila je primljen u bolnicu sa visokom temperaturom i kašljem, a preminuo je 18 dana kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)