CRNO PREDVIĐANJE BILA GEJTSA: Poslovnih putovanja neće biti ni posle pandemije

Tanjug

21. 11. 2020. u 01:02

ЦРНО ПРЕДВИЂАЊЕ БИЛА ГЕЈТСА: Пословних путовања неће бити ни после пандемије

Foto: EPA

NAKON završetka pandemije korona virusa biće čak 50 odsto manje službenih putovanja nego pre, dok će se povećavati procenat onih koji rade od kuće.

To prognozira jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts.

On je za Biznis insajder rekao da će posle pandemije biti i 30 odsto manje kancelarijskih poslova.

Osnivač Majkrosofta smatra da će firme podići prag za poslovna putovanja nakon zdravstvene krize, a da će se privatni sastanci održavati ako su zaista hitni.

Majkrosoft je prošlog meseca najavio da će otkazati polovinu svojih poslovnih letova nakon pandemije, kao i da je mnogo manje verovatno da će zaposleni u toj kompanije dolaziti na posao, češće diti od kuće, prenosi SeeBiz.

Uvođenje sličnog hibridnog modela već su najavile druge tehnološke kompanije kao što su Tviter i Fejsbuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

bane kan

21.11.2020. 02:07

Lako je njima. Imaju potpuni monopol u poslovanju, poseduju medije i vlast, nedodirljivi su. A za ostale je relnost da rad od kuce nije ni priblizno efikasan, da otkad je uveden ovde u Kanadi nista nije kao pre. Svaku uslugu koju trazite dobijate kasnije ili losu, sve je losije. A Microsoft samo izbaci novi "update" i napravi smece od polovine racunara starijih od 4 godine i za to nikom ne odgovara. To vam je isto kao da vam neko udje u kucu i uzme ves masinu jer je starija od 4 godine i jos trazi da platite odvozenje. Banda

Haos

21.11.2020. 12:25

Ovaj čovek vrši ,,predviđanja" na osnovu svog znanja. Obzirom da je u idiličnim odnosima sa ostalim pripadnicima duboke države. On govori šta spremaju za ostatak čovečanstva...nema tu teorije zavere. To nam dolazi. Ekonomski krah, a posle toga...