NADA ZA TRAMPA: Ništa nije gotovo u Džordžiji!

Novosti online

20. 11. 2020. u 22:08

НАДА ЗА ТРАМПА: Ништа није готово у Џорџији!

Tanjug

DRŽAVNI sekretar Džordžije Bred Rafensperger promenio je svoju raniju izjavu da je ručno prebrojavanje glasova pokazalo kako je u toj državi pobedio Džo Bajden i naveo da rezultati tek treba da budu potvrđeni.

Rafensperger, koji je republikanac, ranije je rekao kako nakon ručnog prebrojavanja glasova u Džordžiji predsednik Donald Tramp nije uspeo da osvoji elektorske glasove.

Međutim, kasnije je iz njegove kancelarije stigla korekcija te izjave, u kojoj se navodi kako rezultati još nisu sertifikovani, preneo je „Vašington post“.

- Kao i svi republikanci, razočaran sam, naš kandidat nije osvojio elektorske glasove u Džordžiji. Moj moto je da brojevi ne lažu. Kao državni sekretar, verujem da su brojevi koje smo danas izneli tačni - rekao je Rafensperger ranije.

Prema projekcijama rezultata, razlika između dva kandidata, Donalda Trampa i Džoa Bajdena, je veoma mala, pa su zbog toga glasovi ponovo ručno prebrojavani, dok su mediji pripisali pobedu Bajdenu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MiR

20.11.2020. 22:46

On kao visoki funkcioner bi trebalo da zna da je njegovo verovanje u brojeve jedno, a zvanicna potvrda drugo. Boze Boze kakvi su sve ljudi na funkcijama po svetu. Trampa sabotiraju iz sopstvene partije, sta ostaje za druge...