MAPA SA 15 TAČAKA: Pašinjan predstavio narodu plan za vraćanje stabilnosti

Tanjug

18. 11. 2020. u 19:06

NIKOL Pašinjan, premijer Jermenije, predstavio je danas narodu mapu sa 15 tačaka, rekavši da "ona obezbeđuje demokratsku stabilnost", kako bi se smirili nemiri u Jermeniji do kojih je došlo nakon potpisivanja mirovnog sporazuma sa Azerbejdžanom o Nagorno-Karabahu.

МАПА СА 15 ТАЧАКА: Пашињан представио народу план за враћање стабилности

Foto: Fejsbuk

Nekoliko hiljada ljudi je protestovalo u Jerevanu tražeći ostavku Pašinjana, koji je to odbio.

Međutim, dva ministra su dala ostavku ove nedelje tokom nemira, dok je predsednik Armen Sarkisjan zatražio vanredne izbore, preneo je AP.

U izjavi datoj putem Fejsbuka, gde je i predstavio mapu demokratske stabilnosti u zemlji, Pašinjan je još jednom rekao da smatra sebe "odgovornim za situaciju".

- Takođe, na meni je i da prevaziđemo situaciju i da osiguram stabilnost i bezbednost u državi - rekao je premijer.

Pašinjanov plan podrazumeva nastavak pregovaračkog procesa o Nagorno-Karabahu pod pokroviteljskom Minsk grupe, a uključuje i vraćanje jermenskog stanovništva koje je zbog sukoba napustilo domove.

Takođe, plan je da se obnovi uništena infrastruktura koja će ostati pod ingerencijom jermenske strane u Nagorno-Karabahu, kao i da se pomogne povređenim vojnicima i porodicima nastradalih u sukobima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)