KIM DŽONG UN PROGLASIO UZBUNU: U zemlji koja zvanično nema nijedan slučaj korona virusa se pojačavaju epidemiološke mere

Tanjug

16. 11. 2020. u 00:42

КИМ ЏОНГ УН ПРОГЛАСИО УЗБУНУ: У земљи која званично нема ниједан случај корона вируса се појачавају епидемиолошке мере

Foto AP

SEVERNOKOREJSKI lider Kim DŽong Un naložio je pooštravanje državnih sistema za vanredne mere protiv korona virusa zbog svetske pandemije, dok je predsedavao sastankom politbiroa vladajuće Radničke partije, javila je u ponedeljak državna novinska agencija KCNA.

Sastanak je usledio usred ekonomske i političke neizvesnosti oko globalne pandemije kovid-19, koja vrši dodatni pritisak na severnokorejsku ekonomiju, već opterećenu međunarodnim sankcijama usmerenim na zaustavljanje njenog nuklearnog programa, prenosi Rojters.

Pojavivši se prvi put u javnosti u poslednjih 27 dana, Kim je naglasio potrebu da se uvede uzbuna i pojača protivepidemijska akcija, izvestila je KCNA.

Severna Koreja je testirala više od 12.000 ljudi i nije prijavila nijedan potvrđen slučaj korona virusa od početka novembra, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Ukupno 6.173 osobe, od kojih su osam stranci, otkriveni su kao sumnjivi slučajevi i 174 osobe su stavljene u karantin u poslednjoj nedelji oktobra, saopštila je SZO.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)