RUSI UPOZORAVAJU NA NOVI PAKAO U SIRIJI: "Al Nusra" zauzima položaje

Novosti online

14. 11. 2020. u 22:27

TERORISTI „Al Nusre“ izvršili su u toku prethodnog dana 31 napad u idlibskoj zoni deeskalacije, saopštio je Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ НА НОВИ ПАКАО У СИРИЈИ: Ал Нусра заузима положаје

Depositphotos

Prema rečima rukovodioca Centra, kontraadmirala Aleksandra Grinkeviča, od toga – 29 napada je bilo u provinciji Idlib, pet u provinciji Alepo, dva u provinciji Latakija i tri u provinciji Hama.

Ruska vojna policija nastavila je da patrolira u provincijama Alepo, Haseke i Dejr-el-Zor, dodao je Grinkevič.

On je nedavno rekao da teroristi na jugu provincije Idlib zauzimaju položaje umerenih grupa što bi moglo da ukazuje na planove pogoršanja situacije u cilju narušavanja dogovora između Turske i Rusije.

Dogovori o Idlibu

Podsetimo, predsednici Rusije i Turske sastali su se u Moskvi 5. marta, kako bi razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib. 

Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta koji sadrži tri tačke: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dveju zemalja od 15. marta duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alepo.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu