IZBUŠILI RUPU U PODRUMU Lopovi u Nemačkoj ukrali 6,5 miliona evra iz carine

Tanjug

11. 11. 2020. u 15:48

NEPOZNATI počinioci ukrali su 6,5 miliona evra u gotovini iz carinske službe u Duisburgu, objavio je Bild navodeći da su lopovi izbušili rupu u podrumu i izneli novac.

ИЗБУШИЛИ РУПУ У ПОДРУМУ Лопови у Немачкој украли 6,5 милиона евра из царине

Foto: Robert Michael/dpa via AP

Lopovi su još uvek u bekstvu, a carina nudi 100.000 evra nagrade za informacije koje će dovesti do njihovog hapšenja ili do pronalaska novca.

-Prema dokazima koje smo prikupili, provala je bila profesionalno isplanirana i sprovedena-saopštila je policija.

Kako se navodi, trojica zasad nepoznatih počinilaca koristila su bušilicu kojom su iz susedne sobe došli do podruma zgrade i potom do sefa.

Pljačka se dogodila u nedelju, a Bild prenosi i izjave svedoka koji kažu da su čuli glasno bušenje oko šest sati ujutro. Oko 10:45 su primetili trojicu muškaraca u tamnoj odeći i sa tamnim šeširima, kako izlaze iz zgrade carine do obližnjeg parkinga i to nekoliko puta.

Tamo je bio parkiran beli kombi s kliznim vratima, u koji su uneli novac.

Drugi očevidac je rekao da je video osumnjičenog, kojeg je i fotografisao. Policija je te fotografije objavila. Veruje se da je taj muškarac u jednom automobilu odvezao u istom smeru kao i muškarci u kombiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024