KRAĐA GLASOVA U MIČIGENU? Softverska greška navodno dodelila Trampove glasove Bajdenu

Tanjug

07. 11. 2020. u 09:39

КРАЂА ГЛАСОВА У МИЧИГЕНУ? Софтверска грешка наводно доделила Трампове гласове Бајдену

Foto: EPA

PRISTALICE predsednika Donalda Trampa u Mičigenu tvrde da je zbog softverske greške možda smanjen broj njegovih glasova.

Dok svi najnoviji podaci ukazuju na verovatnu pobedu demokrate DŽo Bajdena, republikanci iz Mičigena tvrde da je u okrugu Antrim više hiljada glasova u korist Donalda Trampa dodeljeno DŽou Bajdenu i kandidatu Demokratske stranke za senatora Geriju Pitersu, umesto republikancu DŽonu DŽejmsu zbog softverske greške.

Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova u Mičigenu, Bajden vodi sa 146.123 glasa prednosti, pa su i AP, i drugi uticajni mediji u SAD već objavili da je on pobednik u toj državi, preneo je NJujork post.

Predsedavajuća Republikanske stranke u državi Mičigen Lora Koks izjavila je da je u okrugu Antrim oko 6.000 glasova greškom dodeljeno demokratskom predsedničkom kandidatu, umesto Donaldu Trampu i za tu grešku optužila "kvar na softveru".

Ona je dodala da je otada otkriveno da isti softver korišćen u čak "47 okruga sa istom svrhom", što je više od polovine od 87 okruga koliko ukupno ima u toj saveznoj državi, a njenu izjavu Trampov izborni štab je delio na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)