SREĆAN SAM ŠTO JE JEDAN NAPADAČ UBIJEN: Sebastijan Kurc osudio gnusne terorističke napade, najavio jak odgovor države

Tanjug

03. 11. 2020. u 00:00

AUSTRIJSKI kancelar Sebastijan Kurc osudio je večeras oružane napade u centru Beča kao "gnusne terorističke napade".

СРЕЋАН САМ ШТО ЈЕ ЈЕДАН НАПАДАЧ УБИЈЕН: Себастијан Курц осудио гнусне терористичке нападе, најавио јак одговор државе

Foto: Tanjug/AP

- Naša policija će odlučno delovati protiv počinilaca ovog gnusnog terorističkog napada. Srećan sam što su naši policajci uspeli da eliminišu jednog napadača. Mi nećemo nikada dozvoliti da nas zastraši terorizam i borićemo se odlučno, svim sredstvima protiv takvih napada - poručio je Kurc.

On je istakao da je Austrija suočena sa teškim trenutkom i zahvalio se policiji i hitnoj pomoći, čiji pripadnici danas rizikuju svoju bezbednost i živote.

- Čitava zemlja saoseća sa žrtvama i povređenima - naglasio je Kurc.

On se zahvalio i liderima EU, kao i međunarodnim partnerima da izjavama saučešća i solidarnosti.

Kako bi se policija potpuno koncentrisala na borbu protiv terorizma vlada je odlučila da vojska preuzme zaštitu objekata u Beču od policije, naveo je Kurc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...