IRAN SE PRIPREMA ZA KONFRONTACIJU SA TURCIMA? Podigli su avione, počele velike vojne vežbe u Isfahanu (VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2020. u 19:36

RATNO vazduhoplovstvo Islamske republike Iran počelo je danas velike vojne vežbe, a poznati novinar Babak Tagve primećuje da su manevri priprema za konfrontaciju sa Turskom ili Azerbejdžanom su slučaju eskalacije sukoba na Kavkazu.

ИРАН СЕ ПРИПРЕМА ЗА КОНФРОНТАЦИЈУ СА ТУРЦИМА? Подигли су авионе, почеле велике војне вежбе у Исфахану (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Vežbe se održavaju u centralnoj provinciji Isfahan, a brigadni general Aziz Nasirzade je rekao da će jedinice iz sedam vazduhoplovnih baza učestvovati u dvodnevnoj vežbi, uz upotrebu borbenih aviona, bombardera, transportnih letelica, aviona cisterni, presretača, izviđačkih aviona i dronova.

Babak Tagve je naglasio da će u manevrima učestvovati avioni F-14 Tomket, MiG-29UB kao i avioni F-4E Fantom. Na vežbama će glavne "zvezde" biti domaće bespilotne letelice, opremljene preciznim navođenim bombama velikog dometa.

General Nasirzade je dodao da će u predstojećoj vežbi naglasak biti stavljen na suzbijanje svake pretnje koja je uperena protiv Islamske republike.

Iranski zvaničnici su više puta podvukli da se Teheran neće ustručavati da ojača svoje borbene sposobnosti koje su namenjene samo odbrani, i da one nikada neće biti predmet pregovora ili dovođene u pitanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024