IRAN SE PRIPREMA ZA KONFRONTACIJU SA TURCIMA? Podigli su avione, počele velike vojne vežbe u Isfahanu (VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2020. u 19:36

RATNO vazduhoplovstvo Islamske republike Iran počelo je danas velike vojne vežbe, a poznati novinar Babak Tagve primećuje da su manevri priprema za konfrontaciju sa Turskom ili Azerbejdžanom su slučaju eskalacije sukoba na Kavkazu.

ИРАН СЕ ПРИПРЕМА ЗА КОНФРОНТАЦИЈУ СА ТУРЦИМА? Подигли су авионе, почеле велике војне вежбе у Исфахану (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Vežbe se održavaju u centralnoj provinciji Isfahan, a brigadni general Aziz Nasirzade je rekao da će jedinice iz sedam vazduhoplovnih baza učestvovati u dvodnevnoj vežbi, uz upotrebu borbenih aviona, bombardera, transportnih letelica, aviona cisterni, presretača, izviđačkih aviona i dronova.

Babak Tagve je naglasio da će u manevrima učestvovati avioni F-14 Tomket, MiG-29UB kao i avioni F-4E Fantom. Na vežbama će glavne "zvezde" biti domaće bespilotne letelice, opremljene preciznim navođenim bombama velikog dometa.

General Nasirzade je dodao da će u predstojećoj vežbi naglasak biti stavljen na suzbijanje svake pretnje koja je uperena protiv Islamske republike.

Iranski zvaničnici su više puta podvukli da se Teheran neće ustručavati da ojača svoje borbene sposobnosti koje su namenjene samo odbrani, i da one nikada neće biti predmet pregovora ili dovođene u pitanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za