IZRAEL SE SPREMA ZA RAT SA HEZBOLAHOM: Dignut i rezervni sastav, trupe su na granici sa Sirijom i Libanom!

Novosti online

25. 10. 2020. u 14:35

POD naslovom "Smrtonosna strela", Izraelske odbrambene snage (ID) pokrenule su u nedelju ujutru veliku vojnu vežbu kojom se simulira mogući ratni scenario na više frontova protiv Hezbolaha.

ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА ХЕЗБОЛАХОМ: Дигнут и резервни састав, трупе су на граници са Сиријом и Либаном!

Foto: Printskrin

Portparol izraelske vojske Avičaj Adrae rekao je na svom Tvitter nalogu da vežba "Smrtonosna strela", koja će se održati do sledećeg četvrtka, i koja je najveća vojna vežba u zemlji ove godine, simulira rat na više frontova sa fokusom na severni front.

Portparol je izjavio da je cilj vežbe bio da se poveća spremnost i poboljšaju ofanzivne sposobnosti izraelske vojske na svim nivoima, usvajanjem radnog metoda, kako bi se postigla pobeda novim mehanizmima.

Vežba će obuhvatiti komandni centar, redovne i rezervne snage, uz učešće vazduhoplovstva i mornarice, pored obaveštajnih snaga, tehnoloških logističkih tela i Uprave za komunikacije i zaštitu u oblasti sajber bezbednosti.

Adrae je naglasio da će vežbu pratiti aktivno kretanje borbenih aviona, helikoptera i ostalih snaga širom zemlje, jer će pored luka Haife biti aktivno kretanje snaga bezbednosti, vojnih vozila i pomorskih plovila u raznim regionima uključujući i grad Ašdod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!