IZRAEL SE SPREMA ZA RAT SA HEZBOLAHOM: Dignut i rezervni sastav, trupe su na granici sa Sirijom i Libanom!

Novosti online

25. 10. 2020. u 14:35

ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА ХЕЗБОЛАХОМ: Дигнут и резервни састав, трупе су на граници са Сиријом и Либаном!

Foto: Printskrin

POD naslovom "Smrtonosna strela", Izraelske odbrambene snage (ID) pokrenule su u nedelju ujutru veliku vojnu vežbu kojom se simulira mogući ratni scenario na više frontova protiv Hezbolaha.

Portparol izraelske vojske Avičaj Adrae rekao je na svom Tvitter nalogu da vežba "Smrtonosna strela", koja će se održati do sledećeg četvrtka, i koja je najveća vojna vežba u zemlji ove godine, simulira rat na više frontova sa fokusom na severni front.

Portparol je izjavio da je cilj vežbe bio da se poveća spremnost i poboljšaju ofanzivne sposobnosti izraelske vojske na svim nivoima, usvajanjem radnog metoda, kako bi se postigla pobeda novim mehanizmima.

Vežba će obuhvatiti komandni centar, redovne i rezervne snage, uz učešće vazduhoplovstva i mornarice, pored obaveštajnih snaga, tehnoloških logističkih tela i Uprave za komunikacije i zaštitu u oblasti sajber bezbednosti.

Adrae je naglasio da će vežbu pratiti aktivno kretanje borbenih aviona, helikoptera i ostalih snaga širom zemlje, jer će pored luka Haife biti aktivno kretanje snaga bezbednosti, vojnih vozila i pomorskih plovila u raznim regionima uključujući i grad Ašdod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)